Skip to main content

Home

Residentie August in Ieper

 • : 1

Residentie August

14 lichtrijke appartementen en 2 handelsruimtes in Ieper

Project
verantwoordelijke
bij B&V Project

Welkom

Beste,

met trots stelt Art of Building Residentie August aan u voor, een stijlvol woonproject gelegen op de hoek van de Haiglaan en De Augustijnenstraat te Ieper. Het geniet tegelijk van de rust van de Ieperse stadsrand, bevindt zich op wandelafstand van de historische Grote markt van Ieper en kent een ideale ontsluiting in diverse richtingen op het omliggend verkeersnet.

Die bijzondere troeven prikkelden Art of Building om hier een weldoordacht nieuwbouwproject bestaande uit 14 lichtrijke appartementen en 2 handelsruimtes op te trekken. In Residentie August speelt de architectuur met karaktervolle kleuren en duurzame materialen waardoor de uitstraling perfect past in de Ieperse stadsrand en er tegelijk een tijdloze uitstraling wordt gecreëerd.

De appartementen zijn ruim en leefbaar door hun oppervlakte en hun lichtinval. Er is aandacht voor het comfort van de terrassen zodat elke toekomstige eigenaar beschikt over een private buitenruimte die rechtstreeks grenst aan hun appartement.

Ook als belegging of 2de verblijf zijn deze appartementen een aanrader en beschikken ze over vele troeven, waaronder het historische karakter van de stad Ieper. Gezien de schaal van het project zal dit leiden tot een minimum aan latere opvolging en syndickosten.

Ontdek alles over Residentie August op de volgende pagina’s van deze brochure en geniet van de rijke mogelijkheden die deze Residentie ‘ te bieden heeft. Uw ervaring? We horen het graag!

Inplanting
en architectuur

Het project bestaat uit 2 handelsruimtes en 2 woongelegenheden op het gelijkvloers, 4 op het eerste en 2de verdiep en 2 op de 3de verdieping. Elk appartement heeft zijn eigen karakter met een bewoonbare oppervlakte van 74 tot 111 m². Ze beschikken allemaal over 1 of 2 slaapkamers en er kan voor elke woongelegenheid een ondergrondse staanplaats worden gereserveerd op de site. Eén van de vele troeven van het project is de uitgekiende prijskwaliteitsverhouding.

Bij het ontwerp van de appartementen staan kwaliteit en comfort voorop. Er wordt veel aandacht besteed aan de praktische indeling, bergruimte en privacy. Door zowel elk appartement te voorzien van voldoende glaspartijen kan men in elk appartement genieten van veel lichtinval, wat de kwaliteit van het wooncomfort verhoogt. Daarnaast wordt er bijzondere aandacht besteed aan zowel thermische als akoestische isolatie.

De architectuur is tijdloos en gevoed met klassevolle grijs-witte tinten in combinatie met bronze schrijnwerk. De manier van metselen geeft een karaktervol en modern uitzicht dat zeer goed opgaat in de omgeving. Daarnaast wordt er gekozen voor hoogwaardige materialen zoals aluminium schrijnwerk. Deze energiezuinige nieuwbouwappartementen vormen meteen een meerwaarde in het kwalitatieve nieuwbouwsegment in de Ieperse regio.

Ligging

Augustijnensraat – Ieper

De residentie is rustig gelegen maar geniet tegelijk van de bereikbaarheid van de Historische Grote Markt en de perfecte ontsluiting op het omliggende verkeersnet, een absolute troef van deze residentie. Shoppen, onderwijs, genieten en ontspanning,… allemaal op een boogscheut verwijderd.

Ieper
Leeft

Wat voorafging...

Ieper is een stad met een zeer rijk en divers verleden. Tijdens de middeleeuwen was Ieper een bloeiende handelsstad. Ieper was toen één van de grote Vlaamse lakensteden naast Brugge en Gent. De indrukwekkende Lakenhalle is het bewijs van deze glorieperiode. Ook de Sint-Maartenskathedraal en de prachtige vestingen dateren uit deze periode. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de charmante stad herleid tot een grote puinhoop. Ieper werd bijna volledig vernield door vier jaren van zinloos geweld. Met respect voor het verleden bouwden de Ieperlingen hun stad weer op.

Vandaag… een bruisende stad

De stad is omgeven door een groene gordel, de vestingen, een prachtig wandelgebied. De Menenpoort is het grootste herdenkingsmonument aan de Eerste Wereldoorlog, waaronder elke avond om 20 uur de Last Post wordt geblazen: een beklijvend moment. Het In Flanders Fields Museum en het Yper Museum, beiden in de Lakenhalle op de Grote Markt, brengen samen met het Merghelynck Museum een overzicht van de meer dan 1.000 jaar Ieperse geschiedenis. Ieper is een stad op mensenmaat, die je zeker zal bekoren. De talrijke plekjes en musea om te ontdekken, de gezellige cafés, lekkere restaurants om te proeven en het uitgebreid aanbod aan zalige logeeradresjes brengen continu nieuwe interesse naar de Stad.

Het Ieper van morgen…

Ieper heeft een aantal intense jaren van herdenkingen achter de rug. Kleine herdenkingen, maar ook grote evenementen plaatsten de stad in de schijnwerpers. Nu deze grote herdenkingen achter de rug zijn, komt Ieper opnieuw tot rust. In en rond de stad blijft men terugkijken naar het verleden, maar met grote focus op de toekomst. Ieper kreeg na het pausbezoek van 1985 het predicaat ‘Vredesstad’. Dit willen men nu nog meer naar buiten dragen: een verdraagzame stad waar de geschiedenis de basis is voor de toekomst. Een toekomst voor alle mensen: gezinnen met kinderen, jong en minder jong, mensen in beweging die toch willen stilstaan bij al het moois dat de regio te bieden heeft. Wandelend en fietsend doorheen de groene glooiende omgeving die rust uitstraalt.

 • Grote Markt met Lakenhallen

 • Historische omwalling rond Ieper

 • Het gerechtshof

Een goed

geïnformeerde keuze

Kristalheldere informatie en documenten

Art of Building kiest resoluut voor duurzaamheid, transparantie,  kwaliteit en correcte informatie in hun mission statement rond projectontwikkeling.  Onderdeel daarvan is het commercieel lastenboek dat elke koper duidelijkheid en overzicht moet bieden in de afwerking van zijn/haar toekomstig pand.

Het veronderstelt een vlot/leesbaar geschreven document te zijn dat een duidelijke weergave biedt van de bouwmethodes, handelswaardes en afwerkingsgraad.  De keuze voor duurzame materialen en bouwtechnieken die voldoen aan hoge kwaliteitsnormen is onderdeel van dat engagement, zonder daarbij evenwel de verwerkingsmethodes per leverancier in detail te beschrijven.  Dat is de verantwoordelijkheid en tegelijk aansprakelijkheid van elk lid van het bouwteam.

Bijkomende informatie is op aanvraag steeds beschikbaar bij het verkoopkantoor of de projectontwikkelaar. De appartementen worden opgericht conform de afgeleverde bouwvergunningen. De verwerkingsmethodes of materialen kunnen op initiatief van de architect, bouwcoördinator en bouwheer gewijzigd worden in functie van het eindresultaat van de werken, zonder evenwel in te boeten op de vooropgestelde kwaliteit. Vraag ons het gedetailleerd lastenboek via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 057 36 48 62

Onze verkoopovereenkomsten worden ondubbelzinnig en transparant opgesteld zonder ruimte voor onaangename verrassingen. Kortom, op basis van duidelijke inzichten kan u met een gerust hart uw aankoopbeslissing nemen.

Aankoopadvies

De aankoop van onroerend goed is een complex gegeven geworden. Heel wat juridische/praktische vragen en overwegingen stellen zich. Welke stappen dien ik te ondernemen om veilig aan te kopen? Wat zijn de wettelijke voorschriften? Hoe en wanneer gebeurt de betaling?

Naast u eigen vertrouwenspersoon en uw notaris kan u hiervoor op ons rekenen. Door onze doorgedreven kennis van het bouwproces, klant georiënteerde aanpak en juridische ondersteuning kan u zorgeloos een beroep op ons doen bij het overwegen van de verschillende mogelijkheden. En is het al eens iets complexer dan laten wij ons graag bijstaan door bijkomende experten. We nemen de tijd, helpen u verder op weg en gaan uitsluitend voor tevreden klanten. 

De basis van elke succesvolle samenwerking is het opmaken en verstrekken van correcte, transparante en eerlijke informatie.

Aankoop op plan
(100% voltooiingswaarborg)

De aankoop op plan biedt de mogelijkheid aan te open voor of tijdens het bouwproces. Voor velen is dit een niet-alledaags gebeuren. Dankzij een duidelijke aanpak, heldere documenten, planbesprekingen met uw persoonlijke klantenbegeleider en periodieke werfbezoeken is het perfect mogelijk uw droomappartement te realiseren.

Dit heeft voor u als koper heel wat voordelen;

 • U heeft de eerste keuzemogelijkheid in de verschillende types appartementen

 • We leveren een 100% voltooiingswaarborg af. Dat biedt u garanties op de volledige afwerking zoals vooropgesteld.

 • Het personaliseren van uw appartement is nog mogelijk. Denk hierbij bv. aan vloerbedekking, keuken, deuren, badkamer,… Na aankoop wordt uw individuele klantenbegeleider uw aanspreekpunt voor de planbesprekingen en werfopvolging. Kortom, maatwerk.

 • Tijdens de planfase is er mogelijkheid tot het aanpassen van niet-dragende structuren in uw appartement, zolang technisch (stabiliteit) conform en geen conflicten mogelijk voor een comfortabele uitvoering en installatie van alle nutsvoorzieningen.

 • Conform de wetgeving betaalt u nooit op voorhand (voorschotfacturen meerwerken uitgezonderd) en enkel voor werken die reeds zijn uitgevoerd en werden geattesteerd door de architect.

   

“Onze projecten worden gerealiseerd door een team van competente mensen, elk specialisten in hun vak”

Aankoopproces

De aankoop van een appartement als gezinswoning, investering of tweede verblijf is een belangrijke beslissing. Net daarom is het aangewezen te kopen bij een bedrijf dat u alle zekerheden en garanties kan bieden. Vertrouwen is cruciaal in dit proces.  Je kan hiervoor rekenen op de jarenlange ervaring van de ontwikkelaars en het projectteam. De aankoop van een appartement is een stappenplan van de verkoopovereenkomst tot de authentieke akte en van het de opstart van het bouwproces tot de oplevering.

De verkoopsovereenkomst

Het model van de verkoopovereenkomst (de compromis) wordt opgemaakt door de notaris rekening houdend met de specifieke eigenschappen van het project en 100 % conform de Wet Breyne. Deze overeenkomst wordt ondertekend door koper en promotor. Ze beschrijft op een duidelijke manier het appartement en vermeld de onderverdeling in grondwaarde en constructiewaarde. Op de grondwaarde zullen 10 % verkooprechten worden geheven en op de constructiewaarde 6 of 21 % BTW. Na de ondertekening van de verkoopovereenkomst wordt een voorschot betaald van 5% op de verkoopprijs door overschrijving binnen de 7 dagen.

De authentieke akte

De notariële akte wordt op voorstel van de notaris binnen de 3 maanden na ondertekening van de verkoopovereenkomst verleden. U heeft uiteraard de mogelijkheid om u te laten bijstaan door uw eigen notaris zonder bijkomende kosten. Bij de akte betaalt u het saldo van de grondwaarde (grondwaarde – voorschot) vermeerderd met de verkooprechten (10%), de aktekosten, de provisie van de aansluitingskosten nutsvoorzieningen en de reeds uitgevoerde werken aan de meergezinswoning volgens het schema vermeld  op de verkoopovereenkomst vermeerderd met de BTW (6 of 21%)

Het bouwproces

Tijdens het bouwproces wordt u bijgestaan door een individuele klantenbegeleider. Hij/zij is uw eerste aanspreekpunt en staat in voor de begeleiding bij het personaliseren en afwerken van uw appartement. U ontvangt alle informatie betreffende het verloop van de bouw, de te bezoeken toonzalen van onze bouwpartners en de belangrijke sleuteldata. Hij organiseert de planbesprekingen en werfbezoeken met u op afspraak. Kortom van start tot oplevering een adviseur met kennis van zaken die uw vragen beantwoordt. In het verkooplastenboek staat het bouwproces, de klantenbegeleiding en algemene en bijzondere voorwaarden beschreven. De facturen van de uitgevoerde werken, volgens het schema vermeld in de verkoopovereenkomst en akte, worden toegestuurd per post en zijn betaalbaar binnen de 14 dagen. Deze wordt vergezeld van een attest van de architect die bevestigt dat de werken conform zijn uitgevoerd.       

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt is fundamenteel.”

De oplevering

Na voltooiing van de werken wordt een rondgang georganiseerd in het appartement. Hiervan wordt een schriftelijk verslag (proces-verbaal) opgemaakt. Bij een volledige afwerking en na betaling van de laatste schijf wordt overgegaan tot de sleuteloverhandiging ! Welkom in uw nieuwe stek!

Verkoopplannen

 • Inplantingsplan

 • Handelspand 0.1

 • Handelspand 0.2

 • Appartement 0.1

 • Appartement 0.2

 • Appartement 1.1

 • Appartement 1.2

 • Appartement 1.3

 • Appartement 1.4

 • Appartement 1.5

 • Appartement 2.1

 • Appartement 2.2

 • Appartement 2.3

 • Appartement 2.4

 • Appartement 2.5

 • Appartement 3.1

 • Appartement 3.2

 • Kelderplan

Gallery

 • BV 884 A 2021 10 25

 • BV 884 B 2021 10 25

 • BV 884 C 2021 10 25

 • BV 884 D 2021 10 25

 • BV 884 E 2021 10 25

 • BV 884 Int App 1 1 A 2021 10 21

 • BV 884 Int App 2 5 B 2021 10 21

14 lichtrijke appartementen en 2 handelsruimtes in Ieper zijn een realisatie van


Projectcoördinatie en klantenbegeleiding

samen met

 • Bouwheer

  Art of building

 • Architect

  Cottreel architecten

 • Ingenieur

  Buro RR

 • Veiligheid en EPB

  Feys BVBA


Bekijk ook onze andere projecten

In de pijplijn, Nieuwbouw, Klantenbegeleiding

Lees verder

Residentie Neerbeek

 • : 1

Residentie Neerbeek

10 lichtrijke appartementen in Bissegem

Project
verantwoordelijke
bij B&V Project

Welkom

Beste,

met trots stelt Art of Building “Residentie Neerbeek” aan u voor, een stijlvol woonproject gelegen in de Meensesteenweg 369 te Bissegem. Het geniet tegelijk van de charme van de deelgemeente en bevindt zich op een boogscheut van Kortrijk- Centrum. De nabijheid van de Stadsring zorgt bovendien voor een ideale ontsluiting in diverse richtingen.

Die bijzondere troeven prikkelden Art of Building om hier een weldoordacht nieuwbouwproject bestaande uit 10 lichtrijke appartementen op te trekken. In Residentie Neerbeek speelt de architectuur met een strak kleurenpalet en duurzame materialen waardoor de uitstraling perfect past in het straatbeeld van Bissegem en er tegelijk een tijdloze uitstraling wordt gecreëerd.

De appartementen variëren van comfortabel tot ruim leefbaar door hun oppervlakte en hun lichtinval. Er is aandacht voor het comfort van de terrassen en/of tuinzones zodat elke toekomstige eigenaar beschikt over een private buitenruimte die rechtstreeks aan hun woning grenst. Daarnaast is nog een gemeenschappelijke groenzone ter beschikking, die trouwens aansluit op een volledig te herinrichten stadspark.

Ook als belegging of 2de verblijf zijn deze appartementen een aanrader en beschikken ze over vele troeven, waaronder de aanwezigheid van alle faciliteiten (shoppen, onderwijs, ontspanning,…) in Bissegem en de geplande verdere ontwikkeling van bijkomende groenzones (oa Bissegem Plage) in de nabijheid. Ontdek alles over Residentie Neerbeek op de volgende pagina’s van deze brochure en geniet van de rijke mogelijkheden die ons project te bieden heeft. Uw ervaring ?

We horen het graag !

Inplanting
en architectuur

Het project bestaat uit 10 appartementen. Elk appartement heeft zijn eigen karakter, met een bewoonbare oppervlakte van 59 tot 104 m². Ze beschikken allemaal over 1 of 2 slaapkamers en er kan voor elke woongelegenheid een parkeerplaats + berging worden gereserveerd op de
site.

Eén van de vele troeven van het project is de uitgekiende prijskwaliteitsverhouding.

Bij het ontwerp van deze appartementen staan kwaliteit
en comfort voorop. Er wordt veel aandacht besteed aan
de praktische indeling, bergruimte en privacy. Door elk appartement te voorzien van voldoende glaspartijen kan men telkens genieten van veel lichtinval, wat de kwaliteit van het wooncomfort verhoogt. Daarnaast wordt er bijzondere aandacht besteed aan zowel thermische als akoestische isolatie.

De architectuur is tijdloos en gevoed met klassevolle genuanceerde wit-grijze tinten. De manier van metselen geeft een karaktervol en modern uitzicht dat zeer goed opgaat in de omgeving. Daarnaast wordt er gekozen voor hoogwaardige materialen zoals aluminium schrijnwerk.

Deze energiezuinige appartementen vormen meteen een meerwaarde in het kwalitatieve nieuwbouwsegment in de regio.

Ligging

Meensesteenweg 369 - Bissegem

Bissegem ligt als deelgemeente ten noordwesten van
Kortrijk-centrum, waarmee het volledig vergroeid is. Met een oppervlakte van 3,4 km² is het de kleinste deelgemeente van Kortrijk en telde het eind 2020 precies 5.283 inwoners. Het dorp ligt aan de oevers van de Leie en tevens grotendeels binnen de Kortrijkse Ring R8.
De residentie zelf is centraal gelegen, op wandelafstand
van het dorpslplein en biedt achteraan onmiddellijke
ontsluiting tot een nieuw te ontwikkelen groene long.

Bissegem

Bouwen aan een groen Bissegem

Bissegem plage

Bissegem krijgt er straks 40ha groene ruimte bij.
Dit wordt voornamelijk een plek waar mensen
elkaar kunnen ontmoeten en kinderen kunnen
ravotten.


Bissegem Plage
wordt een idyllische plaats waar het unieke groene
karakter langs de Leie blijft behouden. Er worden
waterbufferbekkens voorzien die in elkaar overlopen
en een vlonder zal zelf een deel overdekken.


Een plek waar iedereen rustig kan genieten van de
passage van de grote boten en een plage die voor
het publiek toegankelijk zal gesteld worden vanaf
de lente 2022. Dit wordt ongetwijfeld één van de
mooiste stukjes van Bissegem.

Stadsgroen Ghellinck
bestaat dan weer uit een open gebied van 9 hectare
met vier zitplekken, een natuurspeelzone, zones
voor hoogwaardig en waardevol grasland en drie
nieuwe poelen, waaronder een natuurspeelpoel.
Rond de natuurspeelpoel komen speelelementen
zoals stapstenen, een steltenparcours en balanceerstammen.
Een aangename plek om te vertoeven.


De Groene fietsverbinding
Via deze verbinding fiets je in enkele minuten naar
het centrum van Kortrijk. De fietsstrook van 4 km
verbindt vlot Bissegem, stadsgroen Ghellinck,
Wembley sportpark en het centrum van Kortrijk.


Een verbindend element dus tussen de wijken die
nu wat van elkaar gescheiden zijn. Fietsen en genieten
van de prachtige natuur met de typische
Leieboorden

Een goed

geïnformeerde keuze

Kristalheldere informatie en documenten

Art of Building kiest resoluut voor duurzaamheid, transparantie,  kwaliteit en correcte informatie in hun mission statement rond projectontwikkeling.  Onderdeel daarvan is het commercieel lastenboek dat elke koper duidelijkheid en overzicht moet bieden in de afwerking van zijn/haar toekomstig pand.

Het veronderstelt een vlot/leesbaar geschreven document te zijn dat een duidelijke weergave biedt van de bouwmethodes, handelswaardes en afwerkingsgraad.  De keuze voor duurzame materialen en bouwtechnieken die voldoen aan hoge kwaliteitsnormen is onderdeel van dat engagement, zonder daarbij evenwel de verwerkingsmethodes per leverancier in detail te beschrijven.  Dat is de verantwoordelijkheid en tegelijk aansprakelijkheid van elk lid van het bouwteam.

Bijkomende informatie is op aanvraag steeds beschikbaar bij het verkoopkantoor of de projectontwikkelaar. De appartementen worden opgericht conform de afgeleverde bouwvergunningen. De verwerkingsmethodes of materialen kunnen op initiatief van de architect, bouwcoördinator en bouwheer gewijzigd worden in functie van het eindresultaat van de werken, zonder evenwel in te boeten op de vooropgestelde kwaliteit. Vraag ons het gedetailleerd lastenboek via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 057 36 48 62

Onze verkoopovereenkomsten worden ondubbelzinnig en transparant opgesteld zonder ruimte voor onaangename verrassingen. Kortom, op basis van duidelijke inzichten kan u met een gerust hart uw aankoopbeslissing nemen.

Aankoopadvies

De aankoop van onroerend goed is een complex gegeven geworden. Heel wat juridische/praktische vragen en overwegingen stellen zich. Welke stappen dien ik te ondernemen om veilig aan te kopen? Wat zijn de wettelijke voorschriften? Hoe en wanneer gebeurt de betaling?

Naast u eigen vertrouwenspersoon en uw notaris kan u hiervoor op ons rekenen. Door onze doorgedreven kennis van het bouwproces, klant georiënteerde aanpak en juridische ondersteuning kan u zorgeloos een beroep op ons doen bij het overwegen van de verschillende mogelijkheden. En is het al eens iets complexer dan laten wij ons graag bijstaan door bijkomende experten. We nemen de tijd, helpen u verder op weg en gaan uitsluitend voor tevreden klanten. 

“De basis van elke succesvolle samenwerking is het opmaken en verstrekken van correcte, transparante en eerlijke informatie.

Aankoop op plan
(100% voltooiingswaarborg)

De aankoop op plan biedt de mogelijkheid aan te open voor of tijdens het bouwproces. Voor velen is dit een niet-alledaags gebeuren. Dankzij een duidelijke aanpak, heldere documenten, planbesprekingen met uw persoonlijke klantenbegeleider en periodieke werfbezoeken is het perfect mogelijk uw droomappartement te realiseren.

Dit heeft voor u als koper heel wat voordelen;

 • U heeft de eerste keuzemogelijkheid in de verschillende types appartementen

 • We leveren een 100% voltooiingswaarborg af. Dat biedt u garanties op de volledige afwerking zoals vooropgesteld.

 • Het personaliseren van uw appartement is nog mogelijk. Denk hierbij bv. aan vloerbedekking, keuken, deuren, badkamer,… Na aankoop wordt uw individuele klantenbegeleider uw aanspreekpunt voor de planbesprekingen en werfopvolging. Kortom, maatwerk.

 • Tijdens de planfase is er mogelijkheid tot het aanpassen van niet-dragende structuren in uw appartement, zolang technisch (stabiliteit) conform en geen conflicten mogelijk voor een comfortabele uitvoering en installatie van alle nutsvoorzieningen.

 • Conform de wetgeving betaalt u nooit op voorhand (voorschotfacturen meerwerken uitgezonderd) en enkel voor werken die reeds zijn uitgevoerd en werden geattesteerd door de architect.

   

“Onze projecten worden gerealiseerd door een team van competente mensen, elk specialisten in hun vak”

Aankoopproces

De aankoop van een appartement als gezinswoning, investering of tweede verblijf is een belangrijke beslissing. Net daarom is het aangewezen te kopen bij een bedrijf dat u alle zekerheden en garanties kan bieden. Vertrouwen is cruciaal in dit proces.  Je kan hiervoor rekenen op de jarenlange ervaring van de ontwikkelaars en het projectteam. De aankoop van een appartement is een stappenplan van de verkoopovereenkomst tot de authentieke akte en van het de opstart van het bouwproces tot de oplevering.

De verkoopsovereenkomst

Het model van de verkoopovereenkomst (de compromis) wordt opgemaakt door de notaris rekening houdend met de specifieke eigenschappen van het project en 100 % conform de Wet Breyne. Deze overeenkomst wordt ondertekend door koper en promotor. Ze beschrijft op een duidelijke manier het appartement en vermeld de onderverdeling in grondwaarde en constructiewaarde. Op de grondwaarde zullen 10 % verkooprechten worden geheven en op de constructiewaarde 6 of 21 % BTW. Na de ondertekening van de verkoopovereenkomst wordt een voorschot betaald van 5% op de verkoopprijs door overschrijving binnen de 7 dagen.

De authentieke akte

De notariële akte wordt op voorstel van de notaris binnen de 3 maanden na ondertekening van de verkoopovereenkomst verleden. U heeft uiteraard de mogelijkheid om u te laten bijstaan door uw eigen notaris zonder bijkomende kosten. Bij de akte betaalt u het saldo van de grondwaarde (grondwaarde – voorschot) vermeerderd met de verkooprechten (10%), de aktekosten, de provisie van de aansluitingskosten nutsvoorzieningen en de reeds uitgevoerde werken aan de meergezinswoning volgens het schema vermeld  op de verkoopovereenkomst vermeerderd met de BTW (6 of 21%)

Het bouwproces

Tijdens het bouwproces wordt u bijgestaan door een individuele klantenbegeleider. Hij/zij is uw eerste aanspreekpunt en staat in voor de begeleiding bij het personaliseren en afwerken van uw appartement. U ontvangt alle informatie betreffende het verloop van de bouw, de te bezoeken toonzalen van onze bouwpartners en de belangrijke sleuteldata. Hij organiseert de planbesprekingen en werfbezoeken met u op afspraak. Kortom van start tot oplevering een adviseur met kennis van zaken die uw vragen beantwoordt. In het verkooplastenboek staat het bouwproces, de klantenbegeleiding en algemene en bijzondere voorwaarden beschreven. De facturen van de uitgevoerde werken, volgens het schema vermeld in de verkoopovereenkomst en akte, worden toegestuurd per post en zijn betaalbaar binnen de 14 dagen. Deze wordt vergezeld van een attest van de architect die bevestigt dat de werken conform zijn uitgevoerd.       

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt is fundamenteel.”

De oplevering

Na voltooiing van de werken wordt een rondgang georganiseerd in het appartement. Hiervan wordt een schriftelijk verslag (proces-verbaal) opgemaakt. Bij een volledige afwerking en na betaling van de laatste schijf wordt overgegaan tot de sleuteloverhandiging ! Welkom in uw nieuwe stek!

Verkoopplannen

 • App 01

 • App 02

 • App 03

 • App 04

 • App 11

 • App 12

 • App 13

 • App 14

 • App 21

 • App 22

 • Kelderplan

Gallery

 • BV 885 A 2021 09 23

 • BV 885 B 2021 09 23

 • BV 885 Int A 2021 09 02

 • BV 885 E 2021 09 06

 • BV 885 D 2021 09 06

 • BV 885 C 2021 09 06

 • BV 885 Int C 2021 09 02

10 lichtrijke appartementen in Bissegem zijn een realisatie van


Projectcoördinatie en klantenbegeleiding

samen met

 • Bouwheer

  Art of building

 • Architect

  Adins - Van Looveren

 • Ingenieur

  Buro RR

 • Veiligheid en EPB

  Feys BVBA


Bekijk ook onze andere projecten

In de pijplijn, Nieuwbouw, Klantenbegeleiding

Lees verder

Begoniapark 1215 Westouter

 • : 1

Begoniapark 1215

Westouter

Project
verantwoordelijke
bij B&V Project

Welkom

Beste,

met trots stellen Karure en Gemeente Heuvelland Begoniapark1215 aan u voor, een stijlvol woonproject gelegen in Begoniapark te Westouter. Het geniet tegelijk van de charme en rust van Heuvelland en een perfecte ontsluiting in diverse richtingen (Poperinge, Ieper, Noord-Frankrijk) dankzij het omliggende verkeersnet.

Die bijzondere troeven prikkelden Karure om hier in samenwerking met de Gemeente Heuvelland een weldoordacht nieuwbouwproject bestaande uit 12 lichtrijke woningen op te trekken. Woningen die voldoen aan alle hedendaagse normen inzake duurzaamheid, dit ter vervanging van de 7 bestaande woningen uit de jaren 80. Dit kadert binnen het principe van zuinig ruimtegebruik en herwaardering van het nieuwbouwaanbod waar de gemeente werk van maakt. 10 woningen zijn bedoeld als privéwoning (W3-W12) en 2 woningen (W1-W2) zijn bestemd voor het OCMW.

De 10 woningen door Karure aangeboden worden voorzien in 2 volumes, telkens bestaande uit 2 bouwlagen, aan de straatzijde afgewerkt met een lessenaarsdak en aan de kant van het wandelpad bestaande uit een plat dak wat de diversiteit tussen de woningen onderling verder benadrukt. De woningen worden voorzien in bruingetinte gevelstenen. Voor de hellende daken wordt er gewerkt met vlakke pannen (leigrijs). De volumes worden op een onderlinge afstand van 3 meter ingeplant.

Voldoende glaspartijen zorgen voor maximale lichtinval en vrijheid.

Bij het ontwerp van de woning staan kwaliteit en comfort voorop. Er wordt veel aandacht besteed aan de praktische indeling, bergruimte en privacy. Daarnaast wordt er bijzondere aandacht besteed aan zowel thermische als akoestische isolatie.

Eén van de vele troeven van het project is de uitgekiende prijskwaliteitsverhouding van de woningen.

Ook als belegging of 2de verblijf zijn deze woningen een aanrader en beschikken ze over vele troeven, waaronder de bijzondere charme van Heuvelland. Ontdek alles over het project Begoniapark 1215 op de volgende pagina’s van deze brochure en geniet van de rijke mogelijkheden die ons project te bieden heeft. Uw ervaring ? We horen het graag!

Inplanting
en architectuur

Elke woning heeft zijn eigen karakter met een bewoonbare oppervlakte van 117 tot 120 m². Ze beschikken allemaal over 3 slaapkamers en er is voor elke woongelegenheid een parkeerplaats voorzien op de centrale parkeerzone. Elke woning beschikt ook over een privatieve tuinzone met fietsenberging. Een combinatie van genuanceerd gevelmetselwerk en houten schrijnwerk dat terugkeert in alle woningen creëert een uniform en karaktervol geheel dat zeer goed opgaat in de omgeving. Daarnaast wordt er gekozen voor kwalitatieve materialen.

Dit project combineert 2 gelijkvloerse (1 bouwlaag) half-open bebouwingen met 10 woningen bestaande uit gelijkvloers + verdiep (2 bouwlagen). Verder voorziet het project in een ruime open keuken, een leefruimte, zitplaats en wasplaats/berging op het gelijkvloers. Bij het ontwerp van deze appartementen staan kwaliteit en comfort voorop.

De architectuur is tijdloos en gevoed met klassevolle genuanceerde tinten. De manier van metselen geeft een karaktervol en modern uitzicht dat zeer goed opgaat in de omgeving. Daarnaast wordt er gekozen voor hoogwaardige materialen.

Deze energiezuinige woningen vormen meteen een meerwaarde in het kwalitatieve nieuwbouwsegment in de regio

Ligging

Begoniapark 12-15 Westouter

Westouter ligt als deelgemeente van Heuvelland diep in de Westhoek tegen de Franse grens. Aan de Zuidflank is het omgeven door ondermeer de Rodeberg en de Zwarteberg, waarmee het dorp zowat vergroeid is. Met een oppervlakte van 11,8 km² is het de 3de grootste gemeente van Heuvelland en telde het eind 2021 ongeveer 1.400 inwoners. De nieuwbouwwoningen zelf zijn centraal gelegen, op wandelafstand van het dorpsplein en in de onmiddellijke nabijheid van het nog te ontwikkelen landelijke groenproject langs de Meersstraat.

Inplanting

Westouter

Tussen berg en dal

Westouter lijkt wel ingekaderd door het heuvelachtige landschap van de Zwarte- en de Rodeberg, wat, u raadt het al, een ongebreidelde waaier aan recreatiemogelijkheden biedt. De wandel- en fietsregio bij uitstek, met unieke verblijfsmogelijkheden (gîtes en vakantiewoningen) als verborgen parels in de natuur. Ook aan gezellige cafeetjes en lekkere eetadresjes geen gebrek.

De kabelbaan op de Rodeberg serveert je bovendien een uniek zicht op de Franse buren, op Poperinge en bij helder weer krijg je zelfs de kust te zien. Met Ieper als historische trekpleister in de buurt wordt het lokale aanbod dan weer versterkt met alles wat men van een stad verwacht.

Extra groene long

Het dorp krijgt er straks bovendien een extra groene long bij. De plannen liggen klaar om ter hoogte van de Meersstraat een uitbreiding te realiseren op de centrale recreatiezone met evenementenweide en een landelijk waterproject en uitkijktoren.

Met een volks kermisweekend, de jaarlijks Belcanto Classic, De Highland Run , Spot op West,.. geven we slechts enkele voorbeelden van het bruisende verengingsleven in het dorp.

Conclusie; t’is goed wonen in Westouter.

 • Fietsers

 • Speelplein

 • Panorama

Aankoopproces

De aankoop van een woning als gezinswoning, investering of tweede verblijf is een belangrijke beslissing. Net daarom is het aangewezen te kopen bij een bedrijf dat u alle zekerheden en garanties kan bieden. Vertrouwen is cruciaal in dit proces. Je kan hiervoor rekenen op de jarenlange ervaring van de ontwikkelaars en het projectteam. De aankoop van een woning is een stappenplan van de verkoopovereenkomst tot de authentieke akte en van de opstart van het bouwproces tot de oplevering.

De verkoopsovereenkomst

Het model van de verkoopovereenkomst (de compromis) wordt opgemaakt door de notaris rekening houdend met de specifieke eigenschappen van het project en 100 % conform de Wet Breyne (waar van toepassing). Deze overeenkomst wordt ondertekend door koper en promotor. Ze beschrijft op een duidelijke manier de woning en vermeld de onderverdeling in grondwaarde en constructiewaarde. Op de grondwaarde zullen 10 % verkooprechten worden geheven en op de constructiewaarde 6 of 21 % BTW. Na de ondertekening van de verkoopovereenkomst wordt een voorschot betaald van 5% op de verkoopprijs door overschrijving binnen de 7 dagen.

De authentieke akte

De notariële akte wordt op voorstel van de notaris binnen de 4 maanden na ondertekening van de verkoopovereenkomst verleden. U heeft uiteraard de mogelijkheid om u te laten bijstaan door uw eigen notaris zonder bijkomende kosten. Bij de akte betaalt u het saldo van de grondwaarde (grondwaarde – voorschot) vermeerderd met de verkooprechten (10%), de aktekosten, de provisie of het forfait van de aansluitingskosten nutsvoorzieningen en de reeds uitgevoerde werken aan de woning volgens het schema vermeld op de verkoopovereenkomst (waar relevant) vermeerderd met de BTW (6/21%).

Het bouwproces

Tijdens het bouwproces wordt u bijgestaan door een individuele klantenbegeleider. Hij/zij is uw eerste aanspreekpunt en staat in voor de begeleiding bij het personaliseren en afwerken van uw woning. U ontvangt alle informatie betreffende het verloop van de bouw, de te bezoeken toonzalen van onze bouwpartners en de belangrijke sleuteldata. Hij/zij organiseert de planbesprekingen en werfbezoeken met u op afspraak. Kortom van start tot oplevering een adviseur met kennis van zaken die uw vragen beantwoordt. In het verkoopslastenboek staan het bouwproces, de klantenbegeleiding en de algemene en bijzondere voorwaarden beschreven. De facturen van de uitgevoerde werken, volgens het schema vermeld in de verkoopovereenkomst en akte, deze worden toegestuurd per post en/of e-mail en zijn betaalbaar binnen de 14 dagen. Deze worden vergezeld van een attest van de architect die bevestigt dat de werken conform zijn uitgevoerd.

De oplevering

Na voltooiing van de werken wordt een rondgang georganiseerd in de woning. Hiervan wordt een schriftelijk verslag en procesverbaal opgemaakt. Bij een volledige afwerking en na betaling van de laatste schijf wordt overgegaan tot de sleuteloverhandiging ! Welkom in uw nieuwe stek !

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt is fundamenteel"

Bekijk hier de brochure met de verkoopplannen

Gallery

 • 23045 01 Cam 001

 • 23045 01 Cam 002

 • 23045 01 Cam 003

 • 23046 01 Cam 001

 • 23046 01 Cam 002

 • 23046 01 Cam 003

 • 23046 01 Cam 004 Avond

 • 23046 01 Cam 004

De 12 woningen in Westouter zijn een realisatie van


Projectcoördinatie en klantenbegeleiding

samen met

 • Bouwheer

  Karure

  Bouwen met karakter

 • Architect

  Cottreel

 • Ingenieur

  BURO RR

  Ingenieursbureau bouwkunde

 • Veiligheid en EPB

  Feys BVBA


Bekijk ook onze andere projecten

In de pijplijn, Nieuwbouw, Klantenbegeleiding

Lees verder

Sano

 • : 1

Residentie Sano

Ieperstraat 246 Poperinge

Project
verantwoordelijke
bij B&V Project

Welkom

Beste,

Met trots stelt Karure een stijlvolle meergezinswoning aan u voor, gelegen aan de stadsrand te Poperinge. Dit nieuwbouwproject zal een actieve uitstraling genieten in de buurt van de poort tot Poperinge, met een vlotte bereikbaarheid van de stads-/winkelkern en de perfecte ontsluiting in diverse richtingen op het omliggende verkeersnet, een absolute troef van dit project. Shoppen, onderwijs, genieten en ontspanning,… allemaal op een boogscheut verwijderd.

Die bijzondere troeven prikkelden Karure om hier een weldoordachte meergezinswoning op te trekken, met een artsenpraktijk op het gelijkvloers en 2 lichtrijke appartementen op de verdiepingen. In dit project wordt gekozen voor een strakke architectuur en duurzame materialen waardoor de uitstraling perfect past in een eigentijds straatbeeld en er tegelijk een tijdloze uitstraling wordt gecreëerd.

Ook als belegging is dit project een aanrader en beschikt het over vele troeven.

Inplanting
en architectuur

Dit project combineert een artsenpraktijk, berging en 3 parkeerplaatsen op het gelijkvloers, met 2 comfortabele appartementen op het 1ste en 2de verdiep. De appartementen hebben een aparte inkom met trap en lift, beschikken beide over 2 slaapkamers en 1 of 2 privatieve terrassen. Ruime glaspartijen op de achterzijde en de half-open zijde (2de verdiep) zorgen voor maximale lichtinval en vrijheid. Een ruime eetplaats, zitplaats, keuken en berging zorgen voor een uitstekend comfort.

De architectuur is tegelijk opvallend en functioneel. Een combinatie van betonlook, bronskleurig geanodiseerd aluminium schrijnwerk en een gemarmerd natuursteen volume in de voorgevel geven een karaktervol en modern uitzicht dat zeer goed opgaat in de omgeving. Daarnaast wordt er gekozen voor hoogwaardige materialen.

Deze energiezuinige appartementen vormen meteen een meerwaarde in het kwalitatieve nieuwbouwsegement in de Poperingse regio.

 • Overzicht

Ligging

Ieperstraat 246 - Poperinge

Poperinge is een erg veelzijdige stad met heel veel toeristische troeven.

Tal van evenementen

Poperinge kijkt telkens uit naar een jaar vol recreatief plezier en een goedgevulde agenda met als hoogtepunt de driejaarlijkse Bier-en Hoppefeesten, de 1 mei rommelmarkt en het kunstenfestival in Watou.

Het hele jaar door

Een plaats waar het altijd al goed leven was. De joie de vivre van de Franse buren is aanstekelijk. De vele hopvelden, lokale karakterbieren, authentieke volkscafés en gastronomische verwennerijen maken van Poperinge een plek waar je graag wil vertoeven. 

Je fietst door de prachtige hopvelden, je wandelt in de bossen, je geniet van de weidse natuur langs de oevers van de ijzer en proeft tussendoor van een lekker streekbiertje van een Poperingse brouwerij.

Een goed

geïnformeerde keuze

Kristalheldere informatie en documenten

Karure kiest resoluut voor duurzaamheid, transparantie, kwaliteit en correcte informatie in hun mission statement rond projectontwikkeling. Onderdeel daarvan is het commercieel lastenboek dat elke koper duidelijkheid en overzicht moet bieden in de afwerking van zijn/haar toekomstig pand.

Het veronderstelt een vlot/leesbaar geschreven document te zijn dat een duidelijke weergave biedt van de bouwmethodes, handelswaardes en afwerkingsgraad. De keuze voor duurzame materialen en bouwtechnieken die voldoen aan hoge kwaliteitsnormen is onderdeel van dat engagement, zonder daarbij evenwel de verwerkingsmethodes per leverancier in detail te beschrijven. Dat is de verantwoordelijkheid en tegelijk  aansprakelijkheid van elk lid van het bouwteam.

Bijkomende informatie is op aanvraag steeds beschikbaar bij het verkoopkantoor of de projectontwikkelaar. De woning wordt opgericht conform de afgeleverde bouwvergunning. De verwerkingsmethodes of materialen kunnen op initiatief van de architect, bouwcoördinator en bouwheer gewijzigd worden in functie van het eindresultaat van de werken, zonder evenwel in te boeten op de vooropgestelde kwaliteit. Voor het gedetailleerd lastenboek verwijzen we naar de aparte bijlage.

Onze verkoopovereenkomsten worden ondubbelzinnig en transparant opgesteld zonder ruimte voor onaangename verrassingen. Kortom, op basis van duidelijke inzichten kan u met een gerust hart uw aankoopbeslissing nemen.

Aankoopadvies

De aankoop van onroerend goed is een complex gegeven geworden. Heel wat juridische/ praktische vragen en overwegingen stellen zich. Welke stappen dien ik te ondernemen om veilig aan te kopen? Wat zijn de wettelijke voorschriften? Hoe en wanneer gebeurt de betaling? Naast uw eigen vertrouwenspersoon en uw notaris kan u hiervoor op ons rekenen.

Door onze doorgedreven kennis van het bouwproces, commercialisering en juridische ondersteuning kan u zorgeloos een beroep op ons doen bij het overwegen van de verschillende mogelijkheden. En is het al eens iets complexer dan laten wij ons graag bijstaan door experten. We nemen de tijd, helpen u verder op weg en gaan uitsluitend voor tevreden klanten.

De basis van elke succesvolle samenwerking is het opmaken en verstrekken van correcte, transparante en eerlijke informatie.

Aankoop op plan
(100% voltooiingswaarborg)

De aankoop op plan biedt de mogelijkheid aan te kopen voor of tijdens het bouwproces. Voor velen is dit een niet-alledaags gebeuren. Dankzij een duidelijke aanpak, heldere documenten, planbesprekingen met uw persoonlijke klantenbegeleider en periodieke werfbezoeken is het perfect mogelijk uw droomwoning te realiseren.

Dit heeft voor u als koper heel wat voordelen:

 • We leveren een 100% voltooiingswaarborg af. Dat biedt u garanties op de volledige afwerking zoals vooropgesteld.
 • Het personaliseren van uw woning is nog mogelijk. Denk hierbij bv. aan vloerbedekking, keuken, deuren, badkamer,… Na aankoop wordt uw individuele klantenbegeleider uw aanspreekpunt voor de planbesprekingen en werfopvolging. Kortom, maatwerk.
 • Tijdens de planfase is er mogelijkheid tot het aanpassen van niet-dragende structuren in uw woning, zolang technisch (stabiliteit) conform en geen conflicten mogelijk voor een comfortabele uitvoering en installatie van alle nutsvoorzieningen.
 • Conform de wetgeving betaalt u nooit op voorhand (voorschotfacturen meerwerken uitgezonderd) en enkel voor werken die reeds zijn uitgevoerd en werden geattesteerd door de architect.

“Onze projecten worden gerealiseerd door een team van competente mensen, elk specialisten in hun vak”

Aankoopproces

De aankoop van een woning als gezinswoning, investering of tweede verblijf is een belangrijke beslissing. Net daarom is het aangewezen te kopen bij een bedrijf dat u alle zekerheden en garanties kan bieden. Vertrouwen is cruciaal in dit proces. Je kan hiervoor rekenen op de jarenlange ervaring van de ontwikkelaars en het projectteam. De aankoop van een woning is een stappenplan van de verkoopovereenkomst tot de authentieke akte en van de opstart van het bouwproces tot de oplevering.

DE VERKOOPOVEREENKOMST

Het model van de verkoopovereenkomst (de compromis) wordt opgemaakt door de notaris rekening houdend met de specifieke eigenschappen van het project en 100 % conform de Wet Breyne. Deze overeenkomst wordt ondertekend door koper en promotor. Ze beschrijft op een duidelijke manier de woning en vermeld de onderverdeling in grondwaarde en constructiewaarde. Op de grondwaarde zullen 12 % verkooprechten worden geheven en op de constructiewaarde 6 of 21 % BTW. Na de ondertekening van de verkoopovereenkomst wordt een voorschot betaald van 5% op de verkoopprijs door overschrijving binnen de 7 dagen.

DE AUTHENTIEKE AKTE

De notariële akte wordt op voorstel van de notaris binnen de 3 maanden na ondertekening van de verkoopovereenkomst verleden. U heeft uiteraard de mogelijkheid om u te laten bijstaan door uw eigen notaris zonder bijkomende kosten. Bij de akte betaalt u het saldo van de grondwaarde (grondwaarde – voorschot) vermeerderd met de verkooprechten, de aktekosten, de forfait van de aansluitingskosten nutsvoorzieningen en de reeds uitgevoerde werken aan de meergezinswoning volgens het schema vermeld op de verkoopovereenkomst vermeerderd met de BTW (6 of 21%).

HET BOUWPROCES

Tijdens het bouwproces wordt u bijgestaan door een individuele klantenbegeleider. Hij/zij is uw eerste aanspreekpunt en staat in voor de begeleiding bij het personaliseren en afwerken van uw woning. U ontvangt alle informatie betreffende het verloop van de bouw, de te bezoeken toonzalen van onze bouwpartners en de belangrijke sleuteldata. Hij/zij organiseert de planbesprekingen en werfbezoeken met u op afspraak. Kortom van start tot oplevering een adviseur met kennis van zaken die uw vragen beantwoordt. In het verkooplastenboek staat het bouwproces, de klantenbegeleiding en voorwaarden beschreven. De facturen van de uitgevoerde werken, volgens het schema vermeld in de verkoopovereenkomst en akte, worden toegestuurd per post en zijn betaalbaar binnen de 14 dagen. Deze wordt vergezeld van een attest van de architect die bevestigt dat de werken conform zijn uitgevoerd.

DE OPLEVERING

Na voltooiing van de werken wordt een rondgang georganiseerd in de woning. Hiervan wordt een schriftelijk verslag opgemaakt. Bij een volledige afwerking en na betaling van de laatste schijf wordt overgegaan tot de sleuteloverhandiging ! Welkom in uw nieuwe stek !

Gallery

 • BV 976 Ext A V 1 2022 02 16

 • BV 976 Int A 2022 02 15

 • BV 976 Ext B V 1 2022 02 16

Deze meergezinswoning met artsenpraktijk in Poperinge is een realisatie van


Projectcoördinatie en klantenbegeleiding

samen met

 • Bouwheer

  Karure

  Bouwen met karakter

 • Architecten

  Verhaeghe & Flamang

 • Ingenieur

  TAD

  Technisch Adviesbureau Declerck

 • Veiligheid en EPB

  Feys BVBA

 • Info & verkoop

  Vlaemynck

  uw slimme keuze in vastgoed


Bekijk ook onze andere projecten

In de pijplijn, Nieuwbouw, Klantenbegeleiding

Lees verder