Skip to main content

Residentie Neerbeek

10 lichtrijke appartementen in Bissegem

Welkom

Beste,

met trots stelt Art of Building “Residentie Neerbeek” aan u voor, een stijlvol woonproject gelegen in de Meensesteenweg 369 te Bissegem. Het geniet tegelijk van de charme van de deelgemeente en bevindt zich op een boogscheut van Kortrijk- Centrum. De nabijheid van de Stadsring zorgt bovendien voor een ideale ontsluiting in diverse richtingen.

Die bijzondere troeven prikkelden Art of Building om hier een weldoordacht nieuwbouwproject bestaande uit 10 lichtrijke appartementen op te trekken. In Residentie Neerbeek speelt de architectuur met een strak kleurenpalet en duurzame materialen waardoor de uitstraling perfect past in het straatbeeld van Bissegem en er tegelijk een tijdloze uitstraling wordt gecreëerd.

De appartementen variëren van comfortabel tot ruim leefbaar door hun oppervlakte en hun lichtinval. Er is aandacht voor het comfort van de terrassen en/of tuinzones zodat elke toekomstige eigenaar beschikt over een private buitenruimte die rechtstreeks aan hun woning grenst. Daarnaast is nog een gemeenschappelijke groenzone ter beschikking, die trouwens aansluit op een volledig te herinrichten stadspark.

Ook als belegging of 2de verblijf zijn deze appartementen een aanrader en beschikken ze over vele troeven, waaronder de aanwezigheid van alle faciliteiten (shoppen, onderwijs, ontspanning,…) in Bissegem en de geplande verdere ontwikkeling van bijkomende groenzones (oa Bissegem Plage) in de nabijheid. Ontdek alles over Residentie Neerbeek op de volgende pagina’s van deze brochure en geniet van de rijke mogelijkheden die ons project te bieden heeft. Uw ervaring ?

We horen het graag !

Inplanting
en architectuur

Het project bestaat uit 10 appartementen. Elk appartement heeft zijn eigen karakter, met een bewoonbare oppervlakte van 59 tot 104 m². Ze beschikken allemaal over 1 of 2 slaapkamers en er kan voor elke woongelegenheid een parkeerplaats + berging worden gereserveerd op de
site.

Eén van de vele troeven van het project is de uitgekiende prijskwaliteitsverhouding.

Bij het ontwerp van deze appartementen staan kwaliteit
en comfort voorop. Er wordt veel aandacht besteed aan
de praktische indeling, bergruimte en privacy. Door elk appartement te voorzien van voldoende glaspartijen kan men telkens genieten van veel lichtinval, wat de kwaliteit van het wooncomfort verhoogt. Daarnaast wordt er bijzondere aandacht besteed aan zowel thermische als akoestische isolatie.

De architectuur is tijdloos en gevoed met klassevolle genuanceerde wit-grijze tinten. De manier van metselen geeft een karaktervol en modern uitzicht dat zeer goed opgaat in de omgeving. Daarnaast wordt er gekozen voor hoogwaardige materialen zoals aluminium schrijnwerk.

Deze energiezuinige appartementen vormen meteen een meerwaarde in het kwalitatieve nieuwbouwsegment in de regio.

Ligging

Meensesteenweg 369 - Bissegem

Bissegem ligt als deelgemeente ten noordwesten van
Kortrijk-centrum, waarmee het volledig vergroeid is. Met een oppervlakte van 3,4 km² is het de kleinste deelgemeente van Kortrijk en telde het eind 2020 precies 5.283 inwoners. Het dorp ligt aan de oevers van de Leie en tevens grotendeels binnen de Kortrijkse Ring R8.
De residentie zelf is centraal gelegen, op wandelafstand
van het dorpslplein en biedt achteraan onmiddellijke
ontsluiting tot een nieuw te ontwikkelen groene long.

Bissegem

Bouwen aan een groen Bissegem

Bissegem plage

Bissegem krijgt er straks 40ha groene ruimte bij.
Dit wordt voornamelijk een plek waar mensen
elkaar kunnen ontmoeten en kinderen kunnen
ravotten.


Bissegem Plage
wordt een idyllische plaats waar het unieke groene
karakter langs de Leie blijft behouden. Er worden
waterbufferbekkens voorzien die in elkaar overlopen
en een vlonder zal zelf een deel overdekken.


Een plek waar iedereen rustig kan genieten van de
passage van de grote boten en een plage die voor
het publiek toegankelijk zal gesteld worden vanaf
de lente 2022. Dit wordt ongetwijfeld één van de
mooiste stukjes van Bissegem.

Stadsgroen Ghellinck
bestaat dan weer uit een open gebied van 9 hectare
met vier zitplekken, een natuurspeelzone, zones
voor hoogwaardig en waardevol grasland en drie
nieuwe poelen, waaronder een natuurspeelpoel.
Rond de natuurspeelpoel komen speelelementen
zoals stapstenen, een steltenparcours en balanceerstammen.
Een aangename plek om te vertoeven.


De Groene fietsverbinding
Via deze verbinding fiets je in enkele minuten naar
het centrum van Kortrijk. De fietsstrook van 4 km
verbindt vlot Bissegem, stadsgroen Ghellinck,
Wembley sportpark en het centrum van Kortrijk.


Een verbindend element dus tussen de wijken die
nu wat van elkaar gescheiden zijn. Fietsen en genieten
van de prachtige natuur met de typische
Leieboorden

Een goed

geïnformeerde keuze

Kristalheldere informatie en documenten

Art of Building kiest resoluut voor duurzaamheid, transparantie,  kwaliteit en correcte informatie in hun mission statement rond projectontwikkeling.  Onderdeel daarvan is het commercieel lastenboek dat elke koper duidelijkheid en overzicht moet bieden in de afwerking van zijn/haar toekomstig pand.

Het veronderstelt een vlot/leesbaar geschreven document te zijn dat een duidelijke weergave biedt van de bouwmethodes, handelswaardes en afwerkingsgraad.  De keuze voor duurzame materialen en bouwtechnieken die voldoen aan hoge kwaliteitsnormen is onderdeel van dat engagement, zonder daarbij evenwel de verwerkingsmethodes per leverancier in detail te beschrijven.  Dat is de verantwoordelijkheid en tegelijk aansprakelijkheid van elk lid van het bouwteam.

Bijkomende informatie is op aanvraag steeds beschikbaar bij het verkoopkantoor of de projectontwikkelaar. De appartementen worden opgericht conform de afgeleverde bouwvergunningen. De verwerkingsmethodes of materialen kunnen op initiatief van de architect, bouwcoördinator en bouwheer gewijzigd worden in functie van het eindresultaat van de werken, zonder evenwel in te boeten op de vooropgestelde kwaliteit. Vraag ons het gedetailleerd lastenboek via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 057 36 48 62

Onze verkoopovereenkomsten worden ondubbelzinnig en transparant opgesteld zonder ruimte voor onaangename verrassingen. Kortom, op basis van duidelijke inzichten kan u met een gerust hart uw aankoopbeslissing nemen.

Aankoopadvies

De aankoop van onroerend goed is een complex gegeven geworden. Heel wat juridische/praktische vragen en overwegingen stellen zich. Welke stappen dien ik te ondernemen om veilig aan te kopen? Wat zijn de wettelijke voorschriften? Hoe en wanneer gebeurt de betaling?

Naast u eigen vertrouwenspersoon en uw notaris kan u hiervoor op ons rekenen. Door onze doorgedreven kennis van het bouwproces, klant georiënteerde aanpak en juridische ondersteuning kan u zorgeloos een beroep op ons doen bij het overwegen van de verschillende mogelijkheden. En is het al eens iets complexer dan laten wij ons graag bijstaan door bijkomende experten. We nemen de tijd, helpen u verder op weg en gaan uitsluitend voor tevreden klanten. 

“De basis van elke succesvolle samenwerking is het opmaken en verstrekken van correcte, transparante en eerlijke informatie.

Aankoop op plan
(100% voltooiingswaarborg)

De aankoop op plan biedt de mogelijkheid aan te open voor of tijdens het bouwproces. Voor velen is dit een niet-alledaags gebeuren. Dankzij een duidelijke aanpak, heldere documenten, planbesprekingen met uw persoonlijke klantenbegeleider en periodieke werfbezoeken is het perfect mogelijk uw droomappartement te realiseren.

Dit heeft voor u als koper heel wat voordelen;

  • U heeft de eerste keuzemogelijkheid in de verschillende types appartementen

  • We leveren een 100% voltooiingswaarborg af. Dat biedt u garanties op de volledige afwerking zoals vooropgesteld.

  • Het personaliseren van uw appartement is nog mogelijk. Denk hierbij bv. aan vloerbedekking, keuken, deuren, badkamer,… Na aankoop wordt uw individuele klantenbegeleider uw aanspreekpunt voor de planbesprekingen en werfopvolging. Kortom, maatwerk.

  • Tijdens de planfase is er mogelijkheid tot het aanpassen van niet-dragende structuren in uw appartement, zolang technisch (stabiliteit) conform en geen conflicten mogelijk voor een comfortabele uitvoering en installatie van alle nutsvoorzieningen.

  • Conform de wetgeving betaalt u nooit op voorhand (voorschotfacturen meerwerken uitgezonderd) en enkel voor werken die reeds zijn uitgevoerd en werden geattesteerd door de architect.

     

“Onze projecten worden gerealiseerd door een team van competente mensen, elk specialisten in hun vak”

Aankoopproces

De aankoop van een appartement als gezinswoning, investering of tweede verblijf is een belangrijke beslissing. Net daarom is het aangewezen te kopen bij een bedrijf dat u alle zekerheden en garanties kan bieden. Vertrouwen is cruciaal in dit proces.  Je kan hiervoor rekenen op de jarenlange ervaring van de ontwikkelaars en het projectteam. De aankoop van een appartement is een stappenplan van de verkoopovereenkomst tot de authentieke akte en van het de opstart van het bouwproces tot de oplevering.

De verkoopsovereenkomst

Het model van de verkoopovereenkomst (de compromis) wordt opgemaakt door de notaris rekening houdend met de specifieke eigenschappen van het project en 100 % conform de Wet Breyne. Deze overeenkomst wordt ondertekend door koper en promotor. Ze beschrijft op een duidelijke manier het appartement en vermeld de onderverdeling in grondwaarde en constructiewaarde. Op de grondwaarde zullen 10 % verkooprechten worden geheven en op de constructiewaarde 6 of 21 % BTW. Na de ondertekening van de verkoopovereenkomst wordt een voorschot betaald van 5% op de verkoopprijs door overschrijving binnen de 7 dagen.

De authentieke akte

De notariële akte wordt op voorstel van de notaris binnen de 3 maanden na ondertekening van de verkoopovereenkomst verleden. U heeft uiteraard de mogelijkheid om u te laten bijstaan door uw eigen notaris zonder bijkomende kosten. Bij de akte betaalt u het saldo van de grondwaarde (grondwaarde – voorschot) vermeerderd met de verkooprechten (10%), de aktekosten, de provisie van de aansluitingskosten nutsvoorzieningen en de reeds uitgevoerde werken aan de meergezinswoning volgens het schema vermeld  op de verkoopovereenkomst vermeerderd met de BTW (6 of 21%)

Het bouwproces

Tijdens het bouwproces wordt u bijgestaan door een individuele klantenbegeleider. Hij/zij is uw eerste aanspreekpunt en staat in voor de begeleiding bij het personaliseren en afwerken van uw appartement. U ontvangt alle informatie betreffende het verloop van de bouw, de te bezoeken toonzalen van onze bouwpartners en de belangrijke sleuteldata. Hij organiseert de planbesprekingen en werfbezoeken met u op afspraak. Kortom van start tot oplevering een adviseur met kennis van zaken die uw vragen beantwoordt. In het verkooplastenboek staat het bouwproces, de klantenbegeleiding en algemene en bijzondere voorwaarden beschreven. De facturen van de uitgevoerde werken, volgens het schema vermeld in de verkoopovereenkomst en akte, worden toegestuurd per post en zijn betaalbaar binnen de 14 dagen. Deze wordt vergezeld van een attest van de architect die bevestigt dat de werken conform zijn uitgevoerd.       

“Zeggen wat je doet en doen wat je zegt is fundamenteel.”

De oplevering

Na voltooiing van de werken wordt een rondgang georganiseerd in het appartement. Hiervan wordt een schriftelijk verslag (proces-verbaal) opgemaakt. Bij een volledige afwerking en na betaling van de laatste schijf wordt overgegaan tot de sleuteloverhandiging ! Welkom in uw nieuwe stek!

10 lichtrijke appartementen in Bissegem zijn een realisatie van


Projectcoördinatie en klantenbegeleiding