Skip to main content

Residentie Blanckaert

Kortrijksesteenweg 138 | Harelbeke

Welkom

Beste,

met trots stellen we u Residentie “Blanckaert” voor, een stijlvol woonproject gelegen in de Kortrijksesteenweg 138 te Harelbeke. De stad met de toepasselijke slogan ‘Oarelbeke Weireldstad, tis ier goed!

Residentie Blanckaert geniet rijkelijk van die sympathie, terwijl het zich tegelijk op een boogscheut van Kortrijk bevindt, het commerciële hart van West-Vlaanderen. Het kent dankzij het omliggend verkeersnet ook een ideale ontsluiting in diverse richtingen.

Die bijzondere troeven prikkelden de bouwheer om hier een weldoordacht nieuwbouwproject bestaande uit 16 lichtrijke appartementen op te trekken, met extra aandacht voor groen. De uitzonderlijke ligging tegenaan de groene gordel van de Leie en de nabijheid van natuurdomein de Gavers vormen en absolute meerwaarde.

In Residentie Blanckaert speelt de architectuur met mature en tegelijk sobere kleuren gecombineerd met duurzame materialen waardoor er een tijdloze uitstraling wordt gecreëerd.

De appartementen zijn ruim en leefbaar door hun oppervlakte en hun lichtinval wat resulteert in een rustgevende woonervaring. Er is aandacht voor het comfort van de terrassen zodat elke toekomstige eigenaar beschikt over een private buitenruimte (1 of 2 terrassen) die rechtstreeks grenst aan hun appartement.

Ook als belegging of 2de verblijf zijn deze appartementen een aanrader en beschikken ze over vele troeven, waaronder de ligging van het project, met rechtstreekse toegang tot het fiets- en wandelpad langs de Leie.

Bijzonder: naast de reguliere privatieven (appartementen / garages & staanplaatsen) biedt het project bovendien de uitzonderlijke opportuniteit tot aankoop van extra berging, extra hobbyruimte (tot 100m²), stadstuintjes, …uiterst zeldzaam binnen de projectmarkt, maar met het toenemend belang van ruimte/vrijheid voor veel mensen, toch zo waardevol.

Gezien de schaal van het project zal dit bovendien leiden tot een minimum aan latere opvolging en syndickosten.

Ontdek alles over Residentie Blanckaert op de volgende pagina’s van deze brochure en geniet van de rijke mogelijkheden die de residentie te bieden heeft.

Nieuwsgierig? We horen het graag!

Inplanting
en architectuur

Het project bestaat uit 4 appartementen op het gelijkvloers, 4 op het eerste verdiep, 4 op de 2de verdieping en 4 op de 3de verdieping. Elk appartement heeft zijn eigen karakter met een bewoonbare oppervlakte van 63 tot 94 m². Ze beschikken allemaal over 1 of 2 slaapkamers en er kan voor elke woongelegenheid een garagebox/staanplaats worden gereserveerd op de site. Eén van de vele troeven van het project is de uitstekende prijskwaliteitsverhouding, met verkooprijzen vanaf 141.500 euro (excl. kosten)!

Bij het ontwerp van de appartementen staan kwaliteit en comfort voorop. Er wordt veel aandacht besteed aan de praktische indeling, bergruimte en privacy. Door elk appartement te voorzien van voldoende glaspartijen kan men genieten van veel lichtinval en een groene omgeving, wat de kwaliteit van het wooncomfort verhoogt. Daarnaast wordt er bijzondere aandacht besteed aan zowel thermische (energiezuinig) als akoestische isolatie.

De architectuur is strak en tegelijk tijdloos, dankzij een combinatie van crepi-afwerking, metselwerk en houten gevelbekleding. De manier van metselen geeft een karaktervol en modern uitzicht dat zeer goed opgaat in de omgeving. Daarnaast wordt er gekozen voor hoogwaardige materialen. Deze energiezuinige nieuwbouwappartementen vormen meteen een meerwaarde in het kwalitatieve nieuwbouwsegment in de regio.

Ligging

Groene gordel naast de Leie

De residentie is gelegen in de buitenrand van de Harelbeekse stadskern, maar geniet tegelijk de perfecte ontsluiting in diverse richtingen op het omliggende verkeersnet (R8 en E17), een absolute troef van deze residentie. Shoppen, onderwijs, genieten en ontspanning,… allemaal op een boogscheut verwijderd zowel te voet als met de fiets.

Harelbeke
als bloeiende centrumstad

Harelbeke maakt deel uit van Kortrijk. Door zijn ligging ten westen in de provincie wordt Harelbeke omgegeven door Bavikhove en Hulste. Harelbeke-centrum ligt grotendeels op de rechteroever van de Leie. De stad is in volle bloei, dankzij een volledige stadskernhernieuwing die focust op duurzaamheid, toegankelijkheid maar tegelijk ook tijdloosheid.

Inwoners

Harelbeke huisvest bijna 28 500 inwoners en beslaat een totale oppervlakte van 29,4 km².

Bezienswaardigheden

Wie Harelbeke zegt, denkt verder ongetwijfeld aan het Provinciaal recreatiedomein de Gavers, met tal van ontspanningsmogelijkheden voor groot en klein, maar er is meer.

De lokale dienst voor Toerisme gaat prat op de de rijke mogelijkheden van de stad en bij uitbreiding de aantrekkelijke Leiestreek.

Een goed

geïnformeerde keuze

Kristalheldere informatie en documenten

Bouwheer Bruno Blanckaert kiest resoluut voor duurzaamheid, transparantie, kwaliteit en correcte informatie in zijn benadering rond projectontwikkeling. Onderdeel daarvan is het commercieel lastenboek dat elke koper duidelijkheid en inzicht moet bieden in de afwerking van zijn/haar toekomstig pand.

Het veronderstelt een vlot/leesbaar geschreven document te zijn dat een duidelijke weergave biedt van de bouwmethodes, handelswaardes en afwerkingsgraad. De keuze voor duurzame materialen en bouwtechnieken die voldoen aan hoge kwaliteitsnormen is onderdeel van dat engagement, zonder daarbij evenwel de verwerkingsmethodes per leverancier in detail te beschrijven. Dat is de verantwoordelijkheid en tegelijk aansprakelijkheid van elk lid van het bouwteam.

Bijkomende informatie is op aanvraag steeds beschikbaar bij het verkoopkantoor of de projectontwikkelaar. De appartementen worden opgericht conform de afgeleverde bouwvergunningen. De verwerkingsmethodes of materialen kunnen op initiatief van de architect, bouwcoördinator en bouwheer gewijzigd worden in functie van het eindresultaat van de werken, zonder evenwel in te boeten op de vooropgestelde kwaliteit.

Onze verkoopovereenkomsten worden ondubbelzinnig en transparant opgesteld zonder ruimte voor onaangename verrassingen. Kortom, op basis van duidelijke inzichten kan u met een gerust hart uw aankoopbeslissing nemen.

Aankoopadvies

De aankoop van onroerend goed is een complex gegeven geworden. Heel wat juridische/ praktische vragen en overwegingen stellen zich. Welke stappen dien ik te ondernemen om veilig aan te kopen? Wat zijn de wettelijke voorschriften? Hoe en wanneer gebeurt de betaling?

Naast uw eigen vertrouwenspersoon en uw notaris kan u hiervoor op ons rekenen. Door onze doorgedreven kennis van het bouwproces, commercialisering en juridische ondersteuning kan u zorgeloos een beroep op ons doen bij het overwegen van de verschillende mogelijkheden. En is het al eens iets complexer dan laten wij ons graag bijstaan door experten. We nemen de tijd, helpen u verder op weg en gaan uitsluitend voor tevreden klanten.

Aankoop op plan (100% voltooiingswaarborg)

De aankoop op plan biedt de mogelijkheid om aan te kopen voor of tijdens het bouwproces. Voor velen is dit een niet-alledaags gebeuren. Dankzij een duidelijke aanpak, heldere documenten, planbesprekingen met uw persoonlijke klantenbegeleider en periodieke werfbezoeken is het perfect mogelijk uw droomappartement te realiseren.

Dit heeft voor u als koper heel wat voordelen:

  • U heeft de eerste keuzemogelijkheid in de verschillende types appartementen
  • We leveren een 100% voltooiingswaarborg af. Dat biedt u garanties op de volledige afwerking zoals vooropgesteld.
  • Het personaliseren van uw appartement is nog mogelijk. Denk hierbij bv. aan vloerbedekking, keuken, deuren, badkamer,… Na aankoop wordt uw individuele klantenbegeleider uw aanspreekpunt voor de planbesprekingen en werfopvolging. Kortom, maatwerk.
  • Tijdens de planfase is er mogelijkheid tot het aanpassen van niet-dragende structuren in uw appartement, zolang technisch (stabiliteit) conform en er geen conflicten kunnen optreden in de uitvoering en installatie van alle nutsvoorzieningen.
  • Conform de wetgeving betaalt u nooit op voorhand (voorschotfacturen meerwerken uitgezonderd), dus enkel voor werken die reeds zijn uitgevoerd en werden geattesteerd door de architect.

Aankoopproces

De aankoop van een appartement als gezinswoning, investering of tweede verblijf is een belangrijke beslissing. Net daarom is het aangewezen te kopen bij een bedrijf dat u alle zekerheden en garanties kan bieden. Vertrouwen is cruciaal in dit proces. Je kan hiervoor rekenen op de jarenlange ervaring van de ontwikkelaars en het projectteam. De aankoop van een appartement is een stappenplan van de verkoopovereenkomst tot de authentieke akte en van de opstart van het bouwproces tot de oplevering.

De verkoopsovereenkomst

Het model van de verkoopovereenkomst (de compromis) wordt opgemaakt door de notaris rekening houdend met de specifieke eigenschappen van het project en 100 % conform de Wet Breyne. Deze overeenkomst wordt ondertekend door koper en promotor. Ze beschrijft op een duidelijke manier het appartement en vermeldt de onderverdeling in grondwaarde en constructiewaarde. Op de grondwaarde zullen 10 % verkooprechten worden geheven en op de constructiewaarde 21 % BTW. Na de ondertekening van de verkoopovereenkomst wordt een voorschot betaald van 5 % op de verkoopprijs door overschrijving binnen de 7 dagen.

De authentieke akte

De notariële akte wordt op voorstel van de notaris binnen de 3 maanden na ondertekening van de verkoopovereenkomst verleden. U heeft uiteraard de mogelijkheid om u te laten bijstaan door uw eigen notaris zonder bijkomende kosten. Bij de akte betaalt u het saldo van de grondwaarde (grondwaarde – voorschot) vermeerderd met de verkooprechten/ BTW, de aktekosten, de provisie van de aansluitingskosten nutsvoorzieningen en de reeds uitgevoerde werken aan de meergezinswoning volgens het schema vermeld op de verkoopovereenkomst vermeerderd met de BTW (21 %).

De Nieuwbouw-appartementen van residentie Blanckaert in Harelbeke zijn een realisatie van


Projectcoördinatie en klantenbegeleiding