Skip to main content

Residentie Walnes
Diksmuide Woumen

Beste,

samen met Art of Building stellen we Residentie Walnes aan u voor. Dit stijlvol woonproject verrijst langs de Woumenweg in Woumen. Residentie Walnes geniet tegelijk van de sympathie van de Woumense dorpskern, bevindt zich op minder dan 5 km van de Grote markt van Diksmuide en kent een ideale ontsluiting richting diverse steden via het omliggend verkeersnet.

Die bijzondere troeven prikkelden ons om hier een weldoordacht nieuwbouwproject met 8 lichtrijke appartementen op te trekken. In Residentie Walnes speelt de architectuur met mature kleuren en duurzame materialen. Daardoor past de uitstraling perfect in het landelijke Woumen. Zo creëren we een tijdloze uitstraling.

De appartementen zijn ruim en leefbaar door hun oppervlakte en hun lichtinval. Er is aandacht voor het comfort van de terrassen zodat elke toekomstige eigenaar beschikt over een private buitenruimte die rechtstreeks grenst aan hun appartement. Ook als belegging of 2de verblijf zijn deze appartementen een aanrader en beschikken ze over vele troeven, waaronder het historische karakter van de Frontsteden Diksmuide, Ieper en Nieuwpoort en de nabijheid van de Kust. Gezien de schaal van het project zal dit leiden tot een minimum aan latere opvolging en syndickosten.

Ontdek alles over Residentie Walnes hieronder of in de brochure. Geniet van de rijke mogelijkheden die de residentie te bieden heeft.

Uw ervaring ? We horen het graag !

Inplanting en
architectuur

Het project bestaat uit 3 woongelegenheden op het gelijkvloers, 3 op het eerste verdiep en 2 appartementen op de tweede verdieping. Elk appartement heeft zijn eigen karakter met een bewoonbare oppervlakte van 73 tot 110 m².

Ze beschikken allemaal over 2 of 3 slaapkamers en er kan voor elke woongelegenheid een garagebox worden gereserveerd op de site.

Eén van de vele troeven van het project is de uitgekiende prijskwaliteitsverhouding. Bij het ontwerp van de appartementen staan kwaliteit en comfort voorop.

Er wordt veel aandacht besteed aan de praktische indeling, bergruimte en privacy. Door zowel elk appartement te voorzien van voldoende glaspartijen kan men in elk appartement genieten van veel lichtinval, wat de kwaliteit van het wooncomfort verhoogt.

Daarnaast wordt er bijzondere aandacht besteed aan zowel thermische als akoestische isolatie.

De architectuur is tijdloos en gevoed met klassevolle geelbruin genuanceerde tinten. De manier van metselen geeft een karaktervol en modern uitzicht dat zeer goed opgaat in de omgeving.

Daarnaast wordt er gekozen voor hoogwaardige materialen zoals aluminium schrijnwerk.

Deze energiezuinige nieuwbouwappartementen vormen meteen een meerwaarde in het kwalitatieve nieuwbouwsegment in de Diksmuidse regio

Ligging

Woumenweg 275
De residentie is rustig gelegen in de dorpskern van Woumen, maar geniet tegelijk van de bereikbaarheid van Diksmuide op minder dan 5 km en de perfecte ontsluiting in diverse richtingen op het omliggende verkeersnet, een absolute troef van deze residentie. Shoppen, onderwijs, genieten en ontspanning,… allemaal op een boogscheut verwijderd.
Diksuide geeft je ademruimte

Woumen maakt deel uit van Diksmuide, de grootste gemeente in West-Vlaanderen.

Door zijn ligging ten noordwesten in de provincie wordt Diksmuide omgeven door de gemeenten Nieuwpoort, Middelkerke, Gistel, Koekelare, Kortemark, Houthulst, Lo, Alveringem en Veurne.

De fusiegemeente zelf is samengesteld uit 15 deelgemeenten. De eerste fusie in 1965 voegde Kaaskerke en Esen bij Diksmuide. Een tweede fusie in 1971 breidde Beerst uit met Keiem; Pervijze met Lampernisse, Oostkerke en Stuivekenskerke ; Woumen verloor de parochie Jonkershove (gevoegd bij Houthulst) en Driekapellen werd gevormd uit Oudekapelle, Nieuwkapelle en St. Jacobskapelle. Tenslotte fusioneerde in 1977 met Diksmuide de al dan niet reeds gefusioneerde gemeenten : Beerst, Driekapellen, Leke, Vladslo, Woumen en Pervijze.

Inwoners

Woumen huisvest bijna 1.300 van de 16.735 inwoners uit De Stad Diksmuide. De totale oppervlakte is 15.439 ha. 82 a. 70ca.

De Blankaart
Hotspot in de gemeente Woumen is het reservaat de Blankaart dat een natuurlijk milieu van moerassen of meersen biedt in de IJzervallei. Ooit het leefgebied van de otter, nu een paradijs voor natuur en zijn liefhebbers. Het Blankaartpad brengt je langs mooie vogelspotplaatsen in deze natte polders. Bij avondschemering hoor je hier het eigenaardige misthoorngeluid van de roerdomp. Het imposante kasteel op de site fungeert tegenwoordig als Provinciaal Bezoekerscentrum.

DIT NIEUWBOUWPROJECT IN DIKSMUIDE WOUMEN IS EEN REALISATIE VAN


Projectcoördinatie en klantenbegeleiding